Hodina ze dne 28.2.2017
Úprava pečením
Vepřové maso pečené
-
vepřová pečeně, plecko, bůček, krkovička, sůl, kmín (šťáva)
Selská pečeně
-
sůl, česnek, cibule, kmín
Moravský vrabec
-
150 g na porci, 1 díl bůčku, 1 díl plece, sůl, kmín, česnek, cibule (šťáva)
Vepřový bůček nadívaný
-
žemlová nádivka
Sele na rožni
-
smažené žebírko, krkovička, kotlety
Úprava vnitřností
Vepřová játra na cibulce
-
kostky jater, pepř, kmín, cibulový základ, dusíme do poloměkka, zahustíme, dodusíme
Vepřová játra na roštu
-
2 plátky jater naklepeme, opečeme na sádle, na talíři osolíme a přelijeme výpekem
Ledvinky na cibulce
-
jako hovězí
Vepřový jazyk na sardeli
-
cibulový základ, sůl, pepř, sardelová pasta (šťáva)
Vepřové plíčka na smetaně
-
umyté plíce se srdcem uvaříme se soli a divokým kořením a cibuli, vychladíme, nakrájíme na nudličky, na zeleninovém základě, citron, připravíme huzčí smetan. omáčku (mléko, smetana, zahustíme)
Uzené vepřové maso 3.3.2017