Jdi na obsah Jdi na menu

Hodina ze dne 28.2.2017

28. 2. 2017

Úprava pečením

Vepřové maso pečené

  • vepřová pečeně, plecko, bůček, krkovička, sůl, kmín (šťáva)

 

Selská pečeně

  • sůl, česnek, cibule, kmín

 

Moravský vrabec

  • 150 g na porci, 1 díl bůčku, 1 díl plece, sůl, kmín, česnek, cibule (šťáva)

 

Vepřový bůček nadívaný

  • žemlová nádivka

 

Sele na rožni

  • smažené žebírko, krkovička, kotlety

 

Úprava vnitřností

Vepřová játra na cibulce

  • kostky jater, pepř, kmín, cibulový základ, dusíme do poloměkka, zahustíme, dodusíme

 

Vepřová játra na roštu

  • 2 plátky jater naklepeme, opečeme na sádle, na talíři osolíme a přelijeme výpekem

 

Ledvinky na cibulce

  • jako hovězí

 

Vepřový jazyk na sardeli

  • cibulový základ, sůl, pepř, sardelová pasta (šťáva)

 

Vepřové plíčka na smetaně

  • umyté plíce se srdcem uvaříme se soli a divokým kořením a cibuli, vychladíme, nakrájíme na nudličky, na zeleninovém základě, citron, připravíme huzčí smetan. omáčku (mléko, smetana, zahustíme)

 

Uzené vepřové maso 3.3.2017