Jdi na obsah Jdi na menu

Hodina ze dne 20.1.2017

21. 1. 2017

Telecí hrudí nadívané

  • vykostíme, utvoříme kapsu a naplníme žemlovou nádivkou, upečeme na tuku spolu s kostmi, připravíme šťávu a zjemníme máslem, nádivka, kostky žemli zvlhčené mlékem, tuk třeme se soli a žloutky, přidáme pepř, květ a zelenou petržel

Pražské telecí hrudí

  • Pražská nádivka, vejce, hrášek šunka

Telecí kolínka na způsob bažanta

  • dílky kližky protkneme slaninou upečeme na cibulovém základě se slaninou a divokým kořením připravíme šťávu a přecedíme

Telecí droby

telecí mozeček s vejci

  • mozek odblaníme, nasekáme, dusíme na cibulovém základě se soli , pepřem, kmínem

  • zalijeme a mícháme do zhoustnuti

Mozečková omeleta

  •  

smažené mozečkové krokety

  • restovaný mozek vmícháme do hustého bešamelu + vejce, sůl, pepř, květ, strouhanka,

  • tvoříme krokety balíme v 3 obalu