Jdi na obsah Jdi na menu

Hodina ze dne 17.2.2017

21. 2. 2017

Úprava dušením

  • používáme kýtu, plec, pečeni, bůček a kolena

  • maso necháme v celku, krajina na plátky, na kostky, kostičky.

  • maso můžeme:

  1. plnit a formovat (rolády, závitky)

  2. Protikat, plnit (uzeninou, šunkou, okurkou, vejcem)

  • dusíme na základy (cibulový, paprikový a zeleninový)

 

Pokrmy - Dušené

Vepřová kýta na smetaně

  • zeleninový základ

  • jako svíčková (nešpikovat)

Hamburská vepřová kýta

  • vepřová kýta jako na smetaně

  • maso protkneme ⅔ šunky a okurkem, zbytek krájíme na porce

Bratislavská vepřova plec

  • omytou plec srolujeme a převážeme a opečeme na cibulovém základě s protlakem

  • šťávu zahustíme, převážeme, zjemníme mlékem a smetanou

  • ochutíme citronem a do hotové omáčky procezené vložíme nudličky zeleniny (okurky a hrášek)

Vepřová žebírka na kmínu

  • cibulový základ

  • dusíme na cibulovém základě

Vepřové žebírko v šouletu

  • upravená žebírka opečeme na sádle a na něm pak cibuli, hrášek, kroupy uvařené

  • zvlášť přidáme sůl, pepř, majoránku a do pekáče zarovnáme šoule, žebírka a zapečeme

Vepřové žebírko  Sikulské

  • vepřová žebírko opečeme dusíme na paprikovém základě se soli a kmínem, přidáme kysele zeli (krout) a zahustíme mléčným kváskem (mléko s moukou)

Vepřové maso - drobně krájené

  • kostky maso z vepřové plece

  • dusíme na cibulovém základě se soli a pepřem, do poloměkká, přidáme předvařenou rýži, zalijeme vodou a dodusíme v troubě

  • podáváme sypané sýrem

 

Maďarský vepřovy perkelt