Jdi na obsah Jdi na menu

Hodina ze dne 14.2.

14. 2. 2017

Vepřové kolena tepelné úpravy: Vařeni, Pečeni

Vepřova hlava a lalok

  • Tepelné úpravy

    • vařeni: samostatný pokrm k připravě huspenin, tlačenek, prejtu

Úprava vařením

  • upravujeme hlavu, lalok, kolena, bok

  • předběžně upravené maso vkládáme do vařicí osolené vody, s cibuli, cely pepř a vaříme pomalu do měkka, podle dalšího použiti vývaru, přidáme kořenovou zeleninu.

  • vývar z masa můžeme použit na přípravu bílých polévek (hrachová) , podléváni a zaléváni dušených a pečeních pokrmu

  • vařené maso se podáváme jako ovar s křenem, s hořčici a zeleninovými přílohami (usnadňuji stravitelnost tučného masa)

Úprava dušením