Hodina ze dne 13.1.2017
Telecí maso pečené
-
používané pečení, kýtu, plec, hrudi, koleno (kližku)
-
před pečením odblaníme, očištěné vykostíme
-
podle druhu pokrmu plníme, špikujeme, svážeme do rolády
-
maso položíme, rozsekané kosti, přidáme tuk, zapečeme, podlijeme vodou nebo vývarem
-
během pečeni přelíváme výpekem
Telecí ledvina pečená
-
opracovanou ledvinu s masem pečeme spolu s rozsekanými kostmi na tuku
-
připravíme šťávu, zjemníme máslem
Plněna telecí ledvina
-
maso vykostíme a rozřízneme na plat posolíme, naklepeme, naplníme plátky šunky a půlky ledvinek, omotáme motouzem a pečeme na tuku spolu s kostmi a slaninou, připravíme šťávu
Špikova telecí kýta
-
kytu protkneme slaninou a opečeme na tuku se slaninou, šťávu zahustíme a zjemníme máslem
Královská telecí kýta
-
v mase rozřízneme kapsu a naplníme nádivkou
-
na tuku podusíme šunku, rajčata, zalijeme vejci a mícháme do zhoustnutí
-
-
zašijeme, osmahneme a pečeme na tuku
-
šťávu zjemníme máslem
Frankfurtská telecí kýta
-
maso protkneme dvěma třetinami parku a upečeme na tuku
-
výpek zahustíme moukou + parky
-
zjemníme mlékem, smetanou