Jdi na obsah Jdi na menu

Hodina ze dne 13.1.2017

21. 1. 2017

Telecí maso pečené

  • používané pečení, kýtu, plec, hrudi, koleno (kližku)

  • před pečením odblaníme, očištěné vykostíme

  • podle druhu pokrmu plníme, špikujeme, svážeme do rolády

  • maso položíme, rozsekané kosti, přidáme tuk, zapečeme, podlijeme vodou nebo vývarem

  • během pečeni přelíváme výpekem

Telecí ledvina pečená

  • opracovanou ledvinu s masem pečeme spolu s rozsekanými kostmi na tuku

  • připravíme šťávu, zjemníme máslem

Plněna telecí ledvina

  • maso vykostíme a rozřízneme na plat posolíme, naklepeme, naplníme plátky šunky a půlky ledvinek, omotáme motouzem a pečeme na tuku spolu s kostmi a slaninou, připravíme šťávu

Špikova telecí kýta

  • kytu protkneme slaninou a opečeme na tuku se slaninou, šťávu zahustíme a zjemníme máslem

Královská telecí kýta

  • v mase rozřízneme kapsu a naplníme nádivkou

    • na tuku podusíme šunku, rajčata, zalijeme vejci a mícháme do zhoustnutí

  • zašijeme, osmahneme a pečeme na tuku

  • šťávu zjemníme máslem

Frankfurtská telecí kýta

  • maso protkneme dvěma třetinami parku a upečeme na tuku

  • výpek zahustíme moukou + parky

  • zjemníme mlékem, smetanou